Dag 07 – Min bästa vän

Jag har lyxen att ha tre alldeles bästa vänner. Min bästa tjejkompis hemma i Jönköping heter Sara och henne lärde jag känna i gymnasiet. Vi klickade inte direkt först, men efter en stund började vi se varandras ljusa sidor och började umgås ganska intensivt. Sen dess har vi hållt ihop så gott det gått. Med tanke på avståndet mellan oss ses vi inte jätteofta men vi försöker så fort tillfälle ges. Jag älskar henne något otroligt och önskar vi båda bodde i samma stad så vi kunde ses oftare. <3

Min andra bästa tjejkompis heter Sanna och bor i den stad jag bor. Jag har lyxen att träffa henne var och varannan dag och vi skrattar som galningar och trivs ofantligt bra ihop. Jag är otroligt glad att vi lärde känna varandra och kommer aldrig släppa taget om henne. Hon är den som ska stå brevid mig när första ungen ploppar ut och hon är den första jag åker till när något inte står rätt till. Hon är helt enkelt bäst. <3

Min tredje bästa kompis är utan tvekan min fina pojkvän Fredrik. Han är ett otroligt stöd varje dag hos mig och han förstår sig på mig som ingen annan. Med honom kan jag vara mig själv utan att ens behöva bry mig och med honom trivs jag som fisken i vattnet och handen i handsken. Han är min klippa och jag vill aldrig behöva leva utan honom. <3


Dag 06 – Min dag

Jag får väl helt enkelt berätta om min dag, igår. För nu är klockan och 8 på morgonen och det har inte hänt så där jättemycket än. Jobbat sen halv sex...

Igår fick jag sova i cirka 2-3 timmar, efter en hel arbetsdag (slutade 22:30, hemma i lägenheten 23:30. I sängen 00:00. Kunde inte somna för jag var inte trött, fören 01:00). Sen ringde klockan 03:30 och jag flög ju inte upp direkt. Var sjukligt trött. Kom i alla fall med bussen och även sen tåget som gick 4:43. Aldrig varit så kallt ut tror jag..
På jobbet gick allt ganska bra. Lite segt och mot slutet när klockan var omkring 10-11 var jag galet trött. När jag hade slutat kl 13 så tog jag Swebus till Sthlm Central och mötte upp Mia och Suni. Vi gick runt på gågatorna och jag handlade julklappar till Fredrik, Theo, Mamma och Pappa. Omkring 18tiden var jag helt slutpumpad. Kändes som jag hade blivit påkörd av en lastbil som sen backat upp och ställt sig på mig. Jag var helt slut. Så omkring 18:45 var vi på tåget pågång hem.

Hemma i Uppsala var det snöstorm (dramaqueen, det blåste och snöade lite...) och jag fick stå och vänta på en buss som aldrig kom i nästan en halvtimme. När jag väl kom hem tog jag av mig alla kalla och blöta kläder, tog en cigg och däckade i sängen klockan 20:30. Sov sedan heeeela natten, utan problem (aldrig sovit så tungt när jag har öppning dagen efter, men jag sov verkligen non-stop tills klockan ringde igen nu klockan 04:15).

Skönt va?

Dag 05 – Vad är kärlek?

Vad är kärlek för mig?
Det är något så diffust och brett att jag skulle få skriva en evighet. Jag kan ju känna kärlek för så mycket, så mycket olika saker och personer. Jag känner den största och vackraste kärlek till min pojkvän. Jag känner en enorm kärlek till min familj. Jag känner en överbeskyddande kärlek mot mina två bröder. Jag känner en hat-kärlek till ciggaretter. Jag känner en stark varm kärlek till mina vänner som finns där för mig. Jag känner en viss kärlek för mitt jobb, som håller mig sysselsatt och flytande på ytan. Jag känner en kärlek till mitt körkort som ger mig möjlighet till adrenalinkickar på motorvägen. Jag känner en kärlek till tidiga mornar i en varm säng. Jag känner kärlek till alkohol och dans. Jag känner kärlek till djuren som finns. Jag känner kärlek till min släkt. Jag känner kärlek till kaffe när huvudet värker. Jag känner kärlek till mitt tjocka hår som kan styla nästan hur jag vill. Jag känner kärlek till shopping och skyhöga klackar. Jag känner kärlek till musik som får mitt hjärta att värka. Jag känner kärlek till musik som får min kropp att rusha. Jag känner kärlek till våran lägenhet som håller mig trygg. Jag känner kärlek till bilar vars motor ger min hjärtstopp. Jag känner kärlek till vackra filmer som får min ögon att tåras. Jag känner kärlek till texter som får håret på mina armar att resa sig. Jag känner kärlek till vackra leenden som man möts av spontant på gatan. Jag känner kärlek till alla de hjältar som finns runtomkring oss. Jag känner kärlek till den där lilla personen som inte vet vilken väg som är rätt. Jag känner kärlek till barnens lekfullhet och ovisshet. Jag känner kärlek till mat. Jag känner kärlek till sommarvindar och varma hav. Jag känner kärlek till nya kulturer och vita stenar på stranden. Jag känner kärlek till solen och färgen den ger min hud. Jag känner kärlek till...

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Eftersom jag jobbar kvällspasset idag sov jag till tolv och åt då en lunch som bestod av kycklingfilé med fetaost och klyftpotatis. Sen när jag kom till jobbet tog jag en kaffe. Sen till middag har jag ätit bandpasta med thaiwook och vitlök. Och nu sitter jag här på jobbet, hungrig som få och ska förmodligen inte äta något mer idag, för imorgon ska jag upp klockan TRE på morgonen så jag vill inte slänga i mig mer energi så jag inte kan somna ikväll, hehe.


Dag 03 – Mina föräldrar

Jag har två helt fantastiska föräldrar. Finns nog ingen text som skulle kunna förklara dem och göra dem rättvisa. Jag har en mamma och pappa. Mamma heter Lena och är 43 år och pappa heter Per och är 48 år. De är gifta sen typ 18 år tillbaka tror jag. Dom bor ihop i stora huset i Mullsjö och har mig, Robin och Theo plus en hund som heter Zack.

Mamma jobbar för Elfa Lumi och tycker om att träna, laga mat (är dessutom den bästa kocken jag vet) och inredning. Pappa jobbar för Mipac och tycker också om att laga mat, spela hockey och motorcyklar.

De har båda en stuga nere i Kalmar som jag älskar att tillbringa mina somrar i. Och de båda ska vara stolta över sig själv hur duktig jag är på att laga mat (hehe), för utan dom hade jag aldrig lyckats så bra. Dom ska även vara stolta över sig själv för hur bra jag har klarat mig med skola, jobb och annat. För utan dom hade jag inte ens kommit halvvägs. De är dom personerna jag vänder mig till för råd, för dom vet bäst. Det är dom jag går till när jag behöver pushas för att våga ta det där läskiga klivet in i verkligheten.

Jag hade inte kunnat önska mig bättre föräldrar. Tack vare dom är jag den jag är och jag älskar dom båda!


Hade dessvärre ingen bild på pappsen men han är nästa lika snygg i manlig form.


Dag 02 – Min första kärlek

Min första barnbenskärlek var Simon. Vi gick hos dagmamma. Sen var det Christoffer. Vi gifte oss hos dagmamma. Sen var det Fredrik, vi lekte som två pojkar och åkte cross. Sen var det massa andra däremellan. Sen träffade jag killen jag förmodligen i den åldern trodde var min första kärlek. men jag kan ju säga nu att jag hade ingen aning om vad äkta kärlek var. Jag var fjorton och dum. 
Han heter Andreas. Vi var tillsammans i arton månader och jag var upp över öronen kär. Eller bara ung och blind.

Nu i vuxen ålder vet jag med all säkerhet att min första riktiga kärlek är Fredrik Larsson. Jag träffade Fredrik första gången när jag var femton, föll för hans fina leende och hans glittrande pojkögon på en gång. Vi blev bästa vänner, kallade varandra bror och syster, samtidigt som jag inte ville annat än bara ligga i hans armar tills kroppen värkte.
När jag hade fyllt sexton sa jag som det var och vi började se varandra på riktigt. Vi blev tillsammans och satte vårat datum den 27/7 2006. Sen dess har det bara blivit bättre och bättre. Vi har ramlat några gånger på olika hinder. Framförallt jag. Men inget har fått oss att kunna vara ifrån varandra en längre tid. Så är inte det här äkta kärlek så vet jag inte vad som är. Och det menar jag helhjärtat.


Dag 01 – Om mig

Jag föddes på Jönköpings BB Ryhov den 4e juni 1990 omkring kvart över tio (på kvällen tror jag.. esch vem vet sånt?) Och mamma åkte hem samma dag. Vi bodde då i en lägenhet i Jönköping i cirka ett år tillsammans med pappa och storebror. Efter det året i Jönköping flyttade vi till lilla Mullsjö där mamma har växt upp till ett radhus uppe vid missionskyrkan. Där bodde vi några år tills mamma och pappa fick nog av det trånga utrymmet och valde att ta på sig ett renoveringshus på Skogsliden, huset jag också fick växa upp i tills jag valde att flytta hemifrån.

Där finns en stor trädgård och jag minns många gånger som jag, min bror och hans kompisar lekte på trädgården och på gatan spelade vi bandy. När jag var ungefär 6år köpte mina föräldrar älskade lilla Bamse. En hund med raserna labrador, flatcoated retriver och golden retriver. Kommer ihåg första ögonblicket så väl, mamma släpper ut honom i hallen och ber mig och Robin att bara låta honom nosa runt en stund. Kommer ihåg hur svårt det var att inte bara springa fram och gosa med den där lilla nallebjörnen.. Han var som min lillebror i ytterligare 13 år. Sen fick jag även en mänsklig lillebror när jag var 11, som fick namnet Theo. Han föddes dagen innan julafton så det kan man ju kalla julklapp... och sladdis... sladdad julklapp. typ.

Jag hade min granne Charlotte ett och ett halvt hus ifrån mig, och det var med henne jag gick till och ifrån kronängsskolan och trollehöjdskolan med varje dag tills vi slutade nian.

Jag var en riktigt buse när jag var liten. Gjorde saker jag inte alls fick och skenet bedrog, ingen anade något.

Jag började rida när jag var tio på Tunarp och älskade det, höll på med judo ett tag, spelade fotboll, spelade innebandy (tills jag insåg att det var för mycket 'tjejer' (hår smink och kläder var vikrigare).

När jag var 16 blev jag tillsammans med Fredrik som jag sedan flyttade upp till i princip samma dag som jag fyllde arton. Flyttade då till en ny stad, en ny del av landet och till en ny gymnasieskola. Fortsatte mitt sista år på gymnasiet och lärde känna underbara människor. Samtidigt köpte jag och Fredrik våran första lägenhet, vi började renovera den och skolan fick väl lite stryk i samband med det. Tog inte studenten en gång, utan två gånger (en gång i Uppsala och en gång i Jönköping).

Efter studenten började jag jobba på Plantagen, blev kvar där i två år och därefter åkte jag iväg till Egypten som reseledare och kom hem strax efter 3 månader och började på Xchange på Arlanda, där jag är kvar en så länge.
Bor alltså i en tvåa i Uppsala tillsammans med min sambo Fredrik och våra två katter (som jag hatälskar), umgås med mina nära och hälsar på min familj 40 mil ner i landet så ofta tillfälle ges!

There you got me!

lets try it out

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

prövotid

Idag går prövotiden för mitt körkort ut. Sjukt att två år kan gå så fort. Kommer ihåg hur jag precis hade fått det godkänt och skulle åka hem till Mullsjö med pappa och han frågade om jag ville köra hem uuutan den gröna fula skylten där bak, varpå jag svara: NEJ!? Jag kan inte köra nu??! Förstår du hur skakig och ofokuserad jag är?

Haha. Ja, och under dessa två år har jag bara dragit på mig en parkeringsböter och en krock mot ett fartgupp (i Egypten). Känns ganska bra. Hoppas det inte är så mycket mer händelser som kan adderas på den listan, haha.

Idag ska detta firas med bra film, god mat om Fredrik brings home och bara mys.

Grattis till mig!